Kontakta mig

Detta är en kontaktsida

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kontakta mig

  1. Lena O skriver:

    Snälla, korrigera den utmärkta texten om ”värdegrundslitteratur”. Dikten heter Tiggarn från Luossa (inte Loussa)

  2. Anne-Marie Fäldt skriver:

    Hej! Jag har precis läst en artikel i Dagens Sydsvenskan där det berättas om ungas skrivförmåga. Där uttalar du dig om att orsaker till den dåliga skrivförmågan kan vara digitaliseringen i skolan, mindre skrivande för hand och automatiska rättstavningsprogram. Jag och många tonårsföräldrar skulle nog säga att det bara är halva sanningen. Den andra sanningen handlar om den kraft som Youtube och sociala medier har – d.v.s. skärmberoendet som Anders Hansen skrivit flera böcker om. Ingen av mina tonåringar har läst speciellt mycket böcker. Den äldsta, min dotter, är helt besatt av Youtube och sociala medier. Den yngste, min son, är helt besatt av datorspel. Böcker och läsande har mycket liten lockelse. Jag förstår inte att fler skriver om just detta i medierna – ALLA tonårsföräldrar vet detta. Att deras barn inte läser. Som föräldrar har vi försökt ALLT: ämnen som är intressanta, läsa för barnen tidigt och långt upp i åren, mycket längre än när jag själv började läsa mer, talböcker etc. Inget har fungerat. Jag tror att man som Björn Ranelid måste tvinga skolbarn att läsa mer böcker. Jag själv är uppväxt med läsande som ett av mina stora fritidsintressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *