Äntligen kan jag få bli manipulerad igen

ÄNTLIGEN kommer Carlos Zafóns nästa roman på svenska – som vi väntat min man och jag! Ängelns lek skall enligt förlagets beskrivning handla om David Martín, en ung, lovande författare som får ett mystiskt författarförslag av en lika mystisk förläggare. Barcelona på 20-talet! Mystiska skuggsidor! Litteratur och författare! Kan det bli bättre?

 

Visst – Zafón är en fullfjädrad manipulatör (har jobbat som AD på reklambyrå- say no more 🙂 – som leker med sceniska, dramatiska och i synnerhet oerhört genomskådbara trick för att fånga oss läsare. Men vadå? Min man och jag läste Vindens skugga (bara namnet!) högt för varandra, förundrades, skrattade, njöt och grät. Precis som när man såg Purpurfärgen. "Här ska du känna sorg. Gråt nu lille vän!"

 

Det gör ingenting. Jag struntar i det. Jag låter Zafón köra över mig och mangla mig med sina bombastiska uttryck! Ängelns lek är självklart vårt nästa högläsningsprojekt efter Tackar som frågar av Jennie Dielemans.

 

Bara att avsätta en helg för streckläsning helt enkelt! Hur ska vi hinna?

Det här inlägget postades i Bokprat, Skrivateljéns kulturblogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *