Kuliga prickar på SVD Kultur minsann…

 

– Hon är expert på att freuda folk, sa min man i förtroende till mig under vår tredje dejt för sisådär sju år sedan. Först fattade jag nada. Sedan insåg jag vilket fantastiskt ord det var. Och hur jag undermedvetet saknat dess existens hela livet.

 

Att freuda. Att analysera någon eller något, sönder och samman.

 

Uttalas fråjjda såklart.

 

Underbart ord! Behövligt! Ytterst användbart!

 

Absolut något att lägga in i SVD: s kulturredaktions nya serie Lexikala Luckor där saknade ord äntligen får komma till tals, eller hur man skall uttrycka sig. Vilken briljant idé de har kommit på förresten! Tummen upp!

 

 

Det här inlägget postades i Filippa flippar & floppar, Spårkvåd. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *